سلام هنوز کلمه وصل نشده رو یاه ست خبر ندارین کی وصل میشه حداقل ماه رمضان وصل میشد فیض میبردیم
پاسخ : علیکم السلام خواهر گرامی مونس ، تا جایی که اطلاع دارم هنوز شبکه جهانی کلمه بر ماهواره یاه ست وصل نشده و از استاد عزیزم آقای ملازاده که در شبکه جهانی توحید داره فعالیت میکنه شنیدم که گفت به محض اینکه مشکل مالی شبکه جهانی کلمه حل بشه دوباره شبکه جهانی کلمه بر ماهواره یاه ست نیز ان شاء الله فعالیتش را شروع میکنه و همان طور که میدانی ماه پر برکت رمضان ماه ویژه ای هست برای اجابت دعا ، پس خواهر گرامی مونس در این ماه مبارک رمضان به درگاه الله متعال دعا کن که مشکل مالی شبکه جهانی کلمه نیز حل بشه و فکر کنم در حال حاضر بر ماهواره هاتبرد شبکه جهانی کلمه هنوز فعالیتش را داره ادامه میده و من به دلیل اینکه دیش ماهواره ام از هاتبرد دچار مشکل فنی شده به خوبی خبر ندارم که در هاتبرد شبکه جهانی کلمه هنوز فعالیت داره یا نه و خواهر گرامی مونس به محض اینکه دوباره ان شاء الله اطلاعاتی جدید پیدا کردم در مورد فعالیت شبکه جهانی کلمه در وبلاگم به اشتراک میگذارم و شما خواهر گرامی مونس مثلا از طریق آدرس صفحه ی اینستاگرام شبکه جهانی کلمه نیز هر روزانه میتوانی پیگیری کنی چون بارها دیدم که در صفحه ی اینستاگرام شبکه جهانی کلمه نیز مسئولان شبکه اطلاع رسانی میکنند در مورد وضع شبکه و غیره و این آدرس اینستاگرام شبکه جهانی کلمه هست : https://www.instagram.com/kalemehtv/
سلام ممنونم از کامنت شما
پست های بسیار خوبی نوشتی ،
و اینکه دوست عزیز همیشه شعیه و سُنی با همدیگه بحث داشتن ،،، ولی مهم اینکه هر دو طرف بتونن به باور های هم احترام بذارن ، و کاش یه روز اینجور بشه ..
پاسخ : علیکم السلام برادر عزیز ، و ممنونم که به وبلاگم سر زدی و برادر عزیز میخوام به شما بگم وقتی آخوندهای ظالم شیعه به مقدسات ما اهل سنت احترام نمیگذارند و به الله متعال و به رسولش حضرت محمد صلی الله علیه وسلم و به اهل بیت حضرت محمد صلی الله علیه وسلم و به اصحاب حضرت محمد صلی الله علیه وسلم و به همسران حضرت محمد صلی الله علیه وسلم و کلاً به دین مبین اسلام توهین و لعن میکنند پس ما اهل سنت باید از عقیده های خود دفاع کنیم و فکر میکنم شما برادر عزیز یکی از نفرات مردم شیعه هستی و وقتی مثلاً برای خواندن نماز جماعت به مسجد میروی بعدش احتمالاً بعضی وقت ها پای حرفای آخوندهای ظالم مینشینی و آخوندهای ظالم شیعه بدعت های زیادی در دین مبین اسلام وارد کرده اند و به اهل بیت حضرت محمد صلی الله علیه وسلم نسبت میدهند و به الله متعال گناه کبیره ی شرک و .... را انجام میدهند و در بین ما اهل سنت نیز شنیده ام و دیده ام که کسانی هستند که کارهای شرک آمیز و بدعت انجام میدهند و در کل میخوام بگم بیاییم مسلمان واقعی باشیم
الحمدالله رب العالمين ، والعاقبه للمتقين ، ولاعدوان الا علي الظالمين ، والصلاه والسلام علي محمد الذي ارسله ربه رحمه للعالمين و علي آله و صحبه اجمعين .
مهربانی با کودکان :
کودکان برای رشد و نمو و اعتدال زندگی و عواطف خویش به محبت ، عشق ، مراقبت و شفقت نیاز دارند ، تا از شخصیتی متوازن و به دور از ناهنجاری روانی و عقدههای گوناگون ، برخوردار شوند ؛ زیرا چنانچه کودکان از طرف نزدیکان به ویژه پدر ، مادر ، پدربزرگ ، مادربزرگ ، خواهران و برادران مورد توجه ، مراقبت و محبت قرار نگیرند ، در تنگنای روحی و معنوی قرار گرفته و دچار ناراحتی و بیتابی میشوند و گاهی ناراحتی خود را از طریق گریه بروز میدهند .
سنت رسول خدا صلی الله علیه وسلم مسلمانان را به ضرورت مهربانی و عطوفت با فرزندان یادآوری نموده و رسول خدا صلی الله علیه وسلم فرمودهاند : « بهترین زنان قریش مهربانترین آنان با فرزندان خویش و آنهایی هستند که بیشترین اهتمام را به شوهران خود میدهند » . ( احمد و الشیخان . )
از براء رضی الله عنه روایت شده که فرموده است که رسول خدا صلی الله علیه وسلم را دیدم که حسن بن علی را بر دوش خویش نهاده بود و میفرمود : «خداوندا من او را دوست میدارم و از تو میخواهم که او را دوست بداری » . ( شیخان و ترمذی . )
یکی از ویژگیهای اهل ایمان مهربانی با دیگران به ویژه فرزندان است و گاهی به وسیله بوسیدن ، نوازش ، خریدن هدیه و ... از آن تعبیر میشود. رسول خدا صلی الله علیه وسلم فرمودهاند :
« مهربانان مشمول مهربانی و محبت خداوند رحمن قرار میگیرند ، با آنهایی که در زمیناند مهربان باشید تا کسی که در آسمان است با شما مهربانی کند » . ( ابوداود و ترمذی . )
رسول خدا صلی الله علیه وسلم با کودکان بسیار مهربان بود و برای شادمانی و سرورشان تلاش میفرمود . طبرانی از ابن عباس نقل مینماید که : رسول خدا صلی الله علیه وسلم هرگاه اولین ثمر درختان را برای او میآوردند ، آن را بر روی چشم و سپس بر روی لبان خویش مینهاد و میفرمود : « خداوندا همچنان که اول آن را به ما نشان دادی آخرش را هم به ما نشان بده! » و سپس آن میوه را به کودکانی که در آنجا بودند میداد .
رسول خدا صلی الله علیه وسلم در بسیاری موارد دستان محبتش را بر سر و روی کودکان میکشید و آنها را میبوسید . از عایشه رضی الله عنه روایت شده است که : « روزی اقرع بن حابس نزد رسول خدا صلی الله علیه وسلم بود و حسن و حسین نزد ایشان آمده و رسول خدا صلی الله علیه وسلم آنها را در بغل گرفته و بوسید . اقرع گفت : من ده فرزند دارم تاکنون هیچکدام از آنها را نبوسیدهام . رسول خدا صلی الله علیه وسلم نگاهی به او نمود و فرمود : « هرکس مهربان نباشد مورد مهربانی قرار نمیگیرد » .
یکی از لوازم محبت و مهربانی با کودکان سلام کردن به آنان است ؛ زیرا سلام گفتن به کودکان احساس هویت و شخصیت را در آنان شکوفا مینماید و آنها را متوجه مینماید که آنها سرمایه و توشه آینده زندگی هستند و در واقع سلام ، احوالپرسی و اهتمام به کودکان تربیت عملی خوبی برای آنهاست . نهال مهربانی را در درون آنها میرویاند و بزرگ میکند. انس بن مالک رضی الله عنه روایت مینماید که : « روزی از کنار چند کودک عبور میکردم و به آنان سلام کردم . من این را از رسول خدا صلی الله علیه وسلم آموخته بودم که هرگاه کودکانی را میدید به آنان سلام میفرمود » .
همچنین انسان روایت مینماید که « رسول خدا صلی الله علیه وسلم گاهی به میان مردم انصار میرفت و بر کودکان آنها سلام میکرد و آنها را نوازش مینمود » . ( اخرجه بغوی و ابونعیم و خطیب بغدادی . )
اسلام از همان ایام کودکی و آغاز فهم و درک آنها به تربیت و رشدشان اهتمامی فوقالعاده میورزد ؛ زیرا این کودکان هستند که در آینده بار مسئولیت رشد ، تکامل ، سلامت و امنیت جامعه را بر دوش میگیرند و معمولاً کودکان برای تربیت و عادت دادن و ساختن شخصیت آنها آمادگی بسیار زیادی دارند و مسائل زمان کودکی در ذهن و رفتار آنها تأثیر بسیار عمیقی خواهد گذاشت ؛ زیرا کودکان همچون طلای خامی هستند که به هر شکلی میتوان آنها را درآورد .
بر همین اساس است که تربیت هدفدار و موفق مسئولیت و امانتی بسیار با اهمیت به شمار میرود و پدر و مادر قبل از همه بار این مسئولیت دنیوی و اخروی را بر دوش دارند و در واقع کودکان نزد والدین خود امانتهایی خدایی به شمار میروند . در همین رابطه است که رسول خدا صلی الله علیه وسلم فرمودهاند : « همه شما مسئول هستید و هر یک از شما در مقابل زیردستان خویش مورد بازخواست قرار میگیرد . رهبر مسئول است و به خاطر مردم مورد بازخواست قرار میگیرد و مرد خانواده در مقابل افراد خانوادهاش دارای مسئولیت است و از او بازخواست میشود و زن نیز در کانون خانواده مسئولیت دارد و راجع به آن مورد پرسش قرار میگیرد و خدمتکار راجع به اموال ارباب خویش مسئول است و در مورد آن بازخواست میشود . همه شما مسئولیت دارید و در محدوده آن مورد بازخواست قرار خواهید گرفت » . ( متفق علیه )
همچنین رسول خدا صلی الله علیه وسلم در مورد بدرفتاری و ناپرهیزکاری اولیاء و مربیان هشدار داده و فرموده است : « همه کودکان همراه با فطرت پاک به دنیا میآیند . این پدر و مادر است که آنها را ( با گفتار و کردار خود ) یهودی ، مسیحی و مجوسی بار میآورند ... » ( بخاری )
ابوهریره میفرماید: رسول خدا صلی الله علیه وسلم پس از آن حدیث ، این آیه را قرائت فرمود :
« فِطْرَةَ اللَّهِ الَّتِي فَطَرَ النَّاسَ عَلَيْهَا لَا تَبْدِيلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذَلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ » (الروم / 30 )
« با همان سرشتی که خداوند مردم را به آن سرشته است ، آفرینش خدایی تغییرپذیر نیست . این همان دین ارزشمند و استوار است» .
روش تربیت صحیح اسلامی بر مبنای هدایت و منهج قرآن و سنت رسول خدا صلی الله علیه وسلم و نشانیدن نهال عشق به خداوند و پیامبر و دینداری و پرهیزکاری و پایبندی به ارزشهای اخلاقی و پرهیز از زشتیها و بدیها قرار گرفته است .
والدین و مربی باید تلاش کنند که کودکان را به عقیده و باوری درست براساس اصول ایمان معروف مسلح نمایند و آنها را به عبادت و فرمانبرداری از پروردگار یکتا عادت دهند و برای برخورداری از زندگی مطلوب و استوار براساس مقرراتی تکاملبخش و سازگار و هماهنگ آنان را آماده نمایند تا روابط اجتماعی خود را بر مبنای محبت مردم ، تعاون ، نیکی و پرهیزکاری قرار دهند و از نظر اخلاقی به ارزشهای اخلاقی استواری مانند : صداقت ، صراحت ، جرأت و مراعات ادب مزیّن گردند و از نظر معنوی به خودباوری و عزت نفس و کرامت و پاسداری از شخصیت ، زندگی ، اعتدال و انسجام برسند و از عقدههای روانی ، سرکشیها و ناپختگی مصون بمانند .
و از نظر جسمی به سلامت ، صلابت و مهارت در انواع ورزشهای مفید مانند : شنا ، تیراندازی ، سوارکاری ، دو ، کشتی و ... خود را مسلح نمایند و در زمینه بهداشتی به نظافت جسم ، لباس و محل سکونت و کار خود اهتمام ورزند . از نظر علمی به آموزش علوم و معارف مختلف انسانی ، تجربی ، معرفت انسان ، آفرینش و آخرت اهمیت کافی بدهند تا زیربنای فکری آنان محکم و استوار گردد ؛ زیرا تربیت و توجیه باید شامل همه این موارد بشود ، تا کودکان و نوجوانان به روشی پسندیده رشد و نمو نمایند و الگوی ارزشمندی برای دیگران بشوند و ما اینها را در وصایای حضرت لقمان به فرزند خویش ، در قرآن میبینیم و همچنین در وصایا و سفارشهای رسول خدا صلی الله علیه وسلم وجود دارند .
در ارتباط با آموزش عقاید و باورها رسول خدا صلی الله علیه وسلم ابن عباس را ـ در حالی که نوجوان بود ـ راهنمایی میفرمود که :
« ای جوان! من مسائلی را به تو میآموزم . ( خوب به آنها توجه کن! ) خداوند را مدام حاضر و حافظ بدان ، تا او از تو محافظت نماید . او را ( بر اعمال و رفتار ) خویش حاضر بدان تا او را فراروی خود ببینی . هرگاه نیازی داشتی آن را تنها از خداوند درخواست کن! و هرگاه خواستی دست یاری را به سوی کسی دراز کنی ، تنها از خداوند استعانت کن! بدان اگر همه مردم برای اینکه منفعتی را نصیب تو بنمایند دست به یکی کنند ، به جز همان چیزی که خداوند اراده کرده ، سودی به تو نخواهند رسانید و اگر همه آنها هم برای رسانیدن زیانی به تو دست به یکی نمایند ، به جز همانی که خداوند قرار داده ، زیانی را متوجه تو نخواهند کرد . قلمها از نوشتن بازمانده و صحیفهها خشک شدهاند » . ( احمد و حاکم )
و در مورد عبادت میفرماید :
« در هفت سالگی فرزندان خود را به خواندن نماز دستور بدهید! و در ده سالگی ـ اگر نماز نمیخواندند ) آنها را تنبیه کنید و بستر خوابشان را از هم جدا نمایید » . ( ترمذی و ابوداود و حاکم )
و در زمینه مسائل اخلاقی لازم است فرزندان خویش را با فضایل اخلاقی مانند : بخشندگی ، شرم و حیا ، جرأت و صداقت آشنا نموده و عادت دهیم ؛ زیرا رسول خدا صلی الله علیه وسلم فرمودهاند :
« بهترین هدیه پدر و مادر به فرزندان ، تربیت خوب و پسندیده آنهاست ». ( ترمذی و حاکم و طبرانی )
همچنین فرموده است :
« فرزندان خود را برای کسب سه خصلت تربیت کنید : محبت پیامبرتان ، محبت اصحاب و اهل ایمان و تلاوت قرآن ؛ زیرا فرزندان در روزی که هیچ سایهای به جز سایه خداوند نیست در زیر چتر رحمت قرآن قرار خواهند گرفت » . ( دیلمی و ابن النجار )
و در زمینه احکام شریعت لازم است کودکان با کلیاتی از مسائل شرعی ضروری و نقش آنها در ایجاد پایههای نظم و مراعات حقوق و تأمین آزادی ، مساوات ، عدالت و انصاف آشنا شوند . همچنان که وصایای دهگانه قرآنی در آخر سوره «انعام» بیانگر آنهاست و میفرماید :
« قُلْ تَعَالَوْا أَتْلُ مَا حَرَّمَ رَبُّكُمْ عَلَيْكُمْ أَلَّا تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئًا وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا » ( انعام / 151 )
« بگو : بیایید آنچه را پروردگارتان بر شما حرام گردانیده بیان کنم اینکه ( کسی و ) چیزی را با او شریک ننمایید و نسبت به پدر و مادر خود به خوبی رفتار کنید » .
و در زمینه امور بهداشتی لازم است کودکان را با آداب نظافت ، طهارت و حفظ سلامتی خود در راستای عمل به توجیهات قرآن و سنت رسول خدا صلی الله علیه وسلم آشنا نماییم . زیرا رسول خدا صلی الله علیه وسلم فرمودهاند : « بهداشت و پاکیزگی بخشی از ایمان است » ( الحاکم فی تاریخه )
همچنین فرموده است : « از قضای حاجت در کنار چشمه ، چاه ، محل عبور مردم و سایه درختان پرهیز کنید » . ( ابوداود و ابن ماجه )
و در زمینه ورزش و تقویت جسمی ، لازم است کودکان را با ورزشهای مفید و مباح عادت دهیم و از ورزشهای زیانآور و خطرناک مانند : مسابقات پرش با موتور و بکس، ... جلوگیری کنیم . همچنین نباید کودکان به بازیهای زیانآور و خطرناکی برای خود و جانداران مانند : به جنگ دادن خروس و قوچ و ... بپردازند . در مورد نیروی جسمی و توانایی روحی رسول خدا صلی الله علیه وسلم فرمودهاند :
« مؤمن توانا و نیرومند نزد خداوند بهتر و محبوبتر است از مؤمن ضعیف و ناتوان هرچند هر یک را خیر و منافعی است » . ( مسلم )
همچنین حضرت عمر رضی الله عنه فرموده است : « شنا و تیراندازی و سوارکاری را به فرزندان خویش بیاموزید » .
و در زمینه روابط اجتماعی لازم است کودکان به احترام نهادن به مردم ، سلام و احوالپرسی ، کمک و همکاری در جهت خیر و مصلحت عادت داده شوند ؛ زیرا خداوند متعال فرموده است :
« وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ » (المائده / 2 )
« در رابطه با امور نیک و پرهیزکاری با یکدیگر همکاری کنید . اما در مورد امور گناه و دشمنیزا از همکاری با هم پرهیز نمایید» .
رسول خدا صلی الله علیه وسلم فرمودهاند :
« هیچ یک از شما ایمان (کاملی) ندارد ، مگر آنکه هرچه را که برای خود دوست میدارد برای برادر مسلمانش نیز دوست بدارد ». ( احمد و شیخان )
همچنین فرموده است :
« از گناهان پرهیز کن تا عابدترین مردم باشی، به آنچه خداوند نصیبت گردانیده راضی باش تا بینیازترین مردم بشوی و به همسایهات نیکی کن تا مؤمنی راستین گردی . و هرچه را برای خود دوست میداری برای مردم نیز دوست بدار تا مسلمانی واقعی بگردی و از خندیدن بیش از حد پرهیز کن! زیرا خندیدن بسیار موجب دلمردگی میشود » . ( احمد و ترمذی )
و فرموده است :
« مؤمن برای مؤمن همچون ساختمانی است که برخی از آن برخی دیگر را محکم میگرداند » . ( شیخان )
و فرمودهاند :
« انسان مؤمن اهل الفت و معاشرت است و کسی که اهل معاشرت و رفتوآمد نباشد خیری در او نیست و بهترین مردم مفیدترین آنها برای دیگران است » . ( دارقطنی )
و در عرصه مسائل فرهنگی ، علمی و فکری لازم است اولیاء و مربیان تلاش کنند که عشق و علاقه به علم و معرفت را در او به وجود آورند و او را به مقدار زیادی از فرهنگ و معارف عمومی و مخصوص و تربیت فکری درست و پیشرو و متمدنانه براساس خبرگی و مهارت در همه زمینههای علوم و معارف مسلح سازند ؛ زیرا اسلام دین دانش ، تمدن ، پیشرفت و سربلندی است . خداوند متعال این دعا را به همه انسانها آموخته است که بگویند :
« رَبِّ زِدْنِي عِلْمًا » ( طه / 114 )
« پروردگارا بر دانشم بیفزای» .
و فرموده است :
« يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ الَّذينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجاتٍ » ( المجادله / 11 )
« خداوند به کسانی از شما که ایمان آوردهاند و بهرهای از علم دارند درجات بلندی را بخشیده است » .
وصلی الله وسلم علی نبینا محمد وعلی آله وصحبه أجمعین.
وآخر دعوانا أن الحمدلله رب العالیمن.
منبع این مطلب : سایت خانواده خوشبخت
BlestFamily.Com